Denne race giver både mælk og kød.

Den første nubiske ged, vi fik her på Vallebækhus, var Nubi 83. Han var 1 år, da vi købte ham på Knuthenborg Safaripark i 1984.
Vi havde ikke nogen rene hundyr, og startede derfor med at opkrydse med en gruppe landrace geder.
Registrerings programmet sagde dengang at dyrene blev delt op i 16´ne dele.
1 x = 8
2 x= 12
3 x= 15
4 x= 14
5 x= 16  og så var geden ren i racen. Sådan er det ikke mere.
Registrerings programmet siger nu, at der regnes med %.
1 x= 50%
2 x= 75%
3 x= 87,5%
4 x= 93,75%
5 x=96,75%
Efterhånden fik vi fat i nogle enkelte rene nubiske geder og avlede også på dem.
I årene fra 1984 og frem til nu 2004 er der forsøgt at avle flere andre racer ind på den nubiske ged for at give blodfornyelse til den meget lille og indavlede population.
En af de vigtige var boergeden, som havde nogle fællestræk med nubieren, nemlig hængeører og det rolige temperament. Der udviklede sig dog hurtigt en interesse for at importerer flere boergeder til landet og avle disse dyr rent.
Så flyttede en englænder ( John Wheat) til landet og han havde nogle ideer om at lave et gedeosteri med engelske anglo nubiske og toggenborg geder, saanen geder, samt noget alpinged, som grundlag.
Vi var alle oppe hos ham og beundre hans flotte geder, der havde, fortalte han alle de gode egenskaber, som vi så "voldsomt" ønskede for vores nubiske race. Nemlig stor frodighed med mange kid og rigeligt mælk til alle kiddene.
Det flotte udseende med lange ører og buet næse, havde de også. Vi talte om samarbejde og mere import, men det blev ikke til noget, da John døde pludseligt.
Vi var dog nogle få avlere, der var så heldige, at Rita og Christian var hurtige og købte de anglo nubiske geder og bukke, og satte dem på en nabo stald for at teste dem op til MIII. De var nemlig af utestet status. Vi købte af disse geder til senere levering og glædede os til at avle med disse dyr og vores dansk nubiske geder. I den tro, at vi kunne få dem registreret som rene nubiske geder. Der er to grupper gedeavlere med delte meninger omkring dette emne. Foreningen "Danske Nubiske Gedeavlere" DANG har fået stambogføringsretten for denne race. Danske nubiske + anglo nubiske samlet i en race hedder:" nubisk kombi race". 
Om de er flotte, ja det kan i tro. Både 1 + 2 + 3 + 4 gangs blandingen af de to typer er meget flotte.
Det er store frodige dyr med meget flotte nubiske træk, de giver mange kid, har meget mælk til alle kiddene og er gode mødre.
Standarden siger, at gederne skal have en skulderhøjde på
78 cm. og bukkene skal have en skulderhøjde på 90 cm. målt med stangmål. Det er elegante dyr med stor udstråling, roligt temperament, en afrundet muskelfylde overalt på kroppen. Geden er feminin og bukken maskulin. Det er højt stillede dyr. Geden er middel i sin knoglebygning.
Alle farver er tilladt, der er ofte brogede og skimlede dyr, samt brune, sorte og brogede dyr med mix af hvide og farvede hår i pletterne. Pelsen er korthåret, glat, blød, og blank.
Det karakteristiske hoved med konveks næseryg, vide næsebor og lavt ansatte hængeører. Ørerroden er rørformet, øreflappen flad og bred. Ørerne følger hovedet og spidserne skal kunne nå sammen foran mulen når geden er 1 år.
 I efteråret 2003 importerede vi nogle flere nubiske geder fra Holland, ligeledes nogle dejlige geder og bukke. Det er blevet slut med at importerer dyr fra Europa efter en ny lov er trådt i kraft. Så der skal arbejdes og passes godt på disse
så skønne geder.
Det er geder, der let kan goldes ned, men også kan malkes og give en middelstor ydelse med stor fedt % og højt protein indhold. God mælk til at lave gedeost af. Det er iøvrigt let at lave gedeost. Opskriften er i kogebogen andet sted på hjemmesiden.

Peatcourt Dewdrop er en kombiged af nubisk kombi race, 100% an.